Altijd handig, online bestellen

Planttips voor planten, snoeien en bemesten

Benieuwd hoe je het beste onze hagen of bessenstruiken kunt planten? Lees dan het onderstaande stappenplan. Kom je er niet uit? Dan staan wij je graag telefonisch te woord, of per email.

Hulp bij het planten van een haag of bessenplant

Het planten van een haag vraagt enige voorbereiding. Allereerst moet er gekeken worden of de grond goed genoeg is om op te planten, dit wil zeggen dat de water-doorlatendheid goed moet zijn. Als er in de winter veel water op het desbetreffende stuk blijft staan is er sprake van grond met een slechte structuur.

Maak voor een haag met een spade een sleuf van c.a. 30cm. Let op dat bij een diepte van 30cm de grond nog erg hard is. De grond zal minder snel loslaten. Strooi over het zand dat uit de sleuf komt DCM Vivimus Universeel. Dit zorgt ervoor dat de grond humusrijk blijft en vocht beter opneemt. Probeer tijdens het planten de gemengde DCM-grond in de sleuf te plaatsen.

Het planten van een haag of bes in de grond

Druk met de voet de grond nog aan. Let bij het planten op dat de kleurscheiding van groen naar bruin op de plant het niveau is van grond naar lucht. Plant je de plant te diep dan sterft deze, plant je hem te hoog dan is er een grotere kans op verdroging. Zorg dat tijdens het planten de wortels voldoende vochtig zijn als ze de grond in gaan. Corrigeer de scheefstaande planten na het planten door deze vast te pakken aan de bovenkant en met de hiel rustig naast de plant bij de grond te drukken.

Voor het planten dient ook rekening te worden gehouden met een goed doorlatende grondsoort. Meng de verwijderde grond met DCM Vivimus bodemverbeteraar en het planten kan beginnen. Houd altijd rekening mee dat als je planten onder grotere bomen zet er kans is op uitval. Vooral in de zomer, wanneer het een drogere periode is.